وي ادامه داد: در اين نشست برنامههاي کاري و اداري آينده و پيش روي سازمان جهاني جهانگردي تنظيم شد و پيشبيني گزارش مالي سال آينده در آن، مورد بررسي قرار گرفت.
يزداني با اشاره به وجود چند عضو وابسته به سازمان جهاني جهانگردي مانند دانشگاه تهران و شرکتهاي مارکوپولو و سمگا گفت: اين دستگاهها حق رأي ندارند و موظفاند هرگونه اظهار نظر در اين اجلاس را توسط سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري مطرح کنند.
وي با بيان اينکه خروجي هر شوراي اجرايي، سندي است که منتشر و به دولتها فرستاده ميشود تا دولتها درباره آن اظهار نظر کنند، بيان داشت: اين سند اکنون آماده و منتشر شده است و در آن، مواردي که با سازمانهاي خارج از سازمان جهاني جهانگردي تعامل و همپوشاني دارند، از طريق واحد حقوقي و بازرسي سازمان جهاني جهانگردي کنترل ميشود.
اين مقام مسئول موضوعات زيرساختي با توجه به ارتباطات ايران با سازمان جهاني جهانگردي و مشارکت ايران با اين سازمان را نشاندهنده رغبت کشورها نسبت به استفاده از ارتباطات گردشگري آنها با ايران دانست و تأکيد کرد: اين موضوع ميتواند از سوي ايران مورد توجه قرار گيرد و بهرهمندي مناسب از آن انجام شود.
وي آموزش و بهسازي وضعيت نيروي انساني را از ضرورتهاي کشور براي گام برداشتن در راستاي توسعه صنعت گردشگري، دانست و گفت: در هشتاد و نهمين اجلاس شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي، ايران و سازمان مذکور درباره آموزش و تحقيقات در رشتههاي مرتبط با صنعت گردشگري به نتايج بسيار خوبي رسيدند.
يزداني با تاکيد بر اينکه اين موضوع از سوي سازمانهاي بينالمللي پيگيري خواهد شد، افزود: قرار شد در جزيره کيش رشتههاي وابسته به اين صنعت تحت عنوان يکي از دانشکدههاي بينالمللي راهاندازي شود.
قائممقام سازمان ميراثفرهنگي در امور بينالملل يادآور شد: شوراي اجرايي اين اجلاس ارديبهشتماه سال آينده در کنيا برگزار ميشود، شهريورماه نيز شوراي اجرايي جلسات خود را در مادريد برگزار ميکند.
وي متذکر شد: با توجه به برگزاري اين دو اجلاس، بهطور حتم موارد، خروجيها و دستاوردهاي اجلاس ايران مورد توجه ويژهاي قرار ميگيرد.
وي با بيان اينکه گردشگري در اروپا وضعيت بهتر و ثابتتري دارد، درباره افق 2030 در صنعت گردشگري گفت: اين افق در ايران تعريف شده است.
يزداني يادآور شد: اين اجلاس در سطح جهاني براي اين افق و براساس بحرانهاي اقتصادي که در اروپا ايجاد شده بود، نخست دستورالعملي براي حفظ وضعيت موجود و رساندن دوباره رقم گردشگران به رقمي پيشين ارائه کرد.
يزداني همچنين در ارتباط با کمکهاي داوطلبانه کشورها به سازمان جهاني جهانگردي و محدوديت منابع مالي اين سازمان افزود: سازمان جهاني جهانگردي زيرمجموعه سازمان ملل است و سيستم اداري و مالي خود را دارد؛ کشورها نيز هر سال براساس معيارهاي مشخص، حق عضويت سالانه خود را پرداخت ميکنند.
وي با بيان اينکه ايران نيز تاکنون حق عضويت سالانه خود را به موقع پرداخت کرده است، ولي پرداخت مبلغي را به صورت داوطلبانه در دستور کار ندارد، بيان کرد: ايران در اين اجلاس پيشنهاد کرد اگرچه به عنوان کشوري ثروتمند و در گروه A سازمان جهاني جهانگردي از نظر ثروت و منابع ملي است، اما بايد ضريبهايي مانند تعداد گردشگر و امکانات در بخشهاي گردشگري به اين حق عضويت تعلق گيرد تا براساس آن، کشورهايي که بيشترين ميزان گردشگر و درآمد را از گردشگران دارند، سهم بيشتري را به سازمان جهاني جهانگردي پرداخت کنند.
وي خاطرنشان کرد: کشورهايي که 2 برابر جمعيت خود، گردشگر دارند، بايد سهم بيشتري به سازمان جهاني جهانگردي بدهند که اين موضوع در دست بررسي است و به عنوان دستور جلسه در اجلاسهاي آتي مطرح خواهد شد.
يزداني همچنين درباره هزينههاي اين اجلاس، گفت: هزينه تمام اعضاي شرکتکننده بهجز اعضاي دبيرخانه شوراي جهاني جهانگردي بر عهده خودشان است و ايران تنها هزينه اعضاي دبيرخانه را پرداخت کرده است.
اين مقام مسئول در بخشي ديگر گفت: در اين اجلاس، 32 عضو شوراي اجرايي سازمان جهاني جهانگردي و چند کشور به صورت ناظر و اعضاي وابسته حضور داشتند که اين، بيشترين رقم شرکتکننده در اين اجلاس اعلام شد.
يزداني متذکر شد: شوراي آينده شهريورماه 90 در کشور کنيا برگزار ميشود و رييس شورا نيز براي يکسال آينده کشور ايتاليا، نايبرييس کشور کنيا و نايبرييس دوم کشور روماني انتخاب شدند.
وي در خاتمه به موقعيت ايران در سازمان جهاني جهانگردي اشاره کرد و افزود: سازمان ميراثفرهنگي عضو اصلي شوراي اجرايي اين سازمان و عضو کميته بررسي اعضاي وابسته است که پنج کشور در آن عضويت دارند.
يزداني با بيان اينکه ايران عضويت کميته برنامه و بودجه اين سازمان و کميته کد اخلاق جهاني در زمينه گردشگري را نيز دارد، خاطرنشان کرد: اين کميته در يکسال اخير، فعاليت کمتري داشته است و امکان بازنگري در فعاليتها يا ادغام آن در ديگر کميتهها وجود دارد. /115
انتهای پیام/